Hopp til hovedinnhold
Dear customers, all prices are exclusive of VAT and plus shipping costs. An invoice will be issued for each package shipped. Any taxes and duties must be paid by you upon receipt of the goods. All goods are shipped from GERMANY.
Handle online i: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Terrassefliser for middelhavsteft

ratgeber-fliesenarten-terrassen-platten-01.jpg

Terrassefliser - dette er det du må ta hensyn til

En terrasse kan brukes til mange arrangementer. Det er nok plass på området for en uformell grillkveld med venner. Du kan selvfølgelig også slappe av på terrassen og nyte solen til det fulle. Men hvis du ikke har en terrasse ennå, kan du få bygget en eller gjøre det selv. Det er nyttig om du finner ut om alternativene på forhånd og får informasjon om typer terrasseplater og fliser. Men selv om du ikke liker den gamle terrassen lenger, kan du legge nye fliser. Uteplassplater og fliser er avgjørende for et vakkert område å slappe av utendørs. Terrasseflisene holder seg også godt hvis du for eksempel ønsker å plassere et plaskebasseng for barna på uteplassen. Med fliser kan du skape en middelhavsteft slik at du kan nyte sommeren utendørs. For å sikre at dette ikke lenger bare forblir en drøm, bør du snart begynne å velge fliser eller terrasseheller og begynne å feste terrasseplatene.

Terrasser og hagepaneler

Uteplass og hagefliser


Hvilket materiale er terrasseplater eller fliser laget av?

Du får terrasseheller eller fliser til terrassen i betong eller naturstein. Det helhetlige utseendet er avgjørende ved valg av terrassefliser. Du bør ta hensyn til husveggen, hagen og eventuelt også gangveiene gjennom hagen. Betongterrasseplatene finnes i forskjellige farger og former. Flisene med sandblåst korn gir et fantastisk utseende. Det er ett punkt til du bør vurdere når du velger terrassefliser – prisen. Kostnadene for terrasseflisene du kan flislegge uteplassen med er relativt høye. Derfor er det spesielt viktig at du på forhånd får vite om kostnadene for terrassefliser. Terrasseplater på betong kan vanligvis flislegges og monteres veldig enkelt, selv av hobbyhåndverkere. Men skal du flislegge terrasseheller av naturstein på terrassen, krever det litt håndverk. Terrasseplater av naturstein fremstår som mer elegante, men er som regel dyrere i innkjøp enn terrasseplater i betong. Natursteinfliser har imidlertid noen fordeler. De er fri for giftstoffer og tilbyr et veldig bredt utvalg av farger å velge mellom. Når det gjelder terrasseheller eller fliser av naturstein, er det som regel ingen av flisene som er like de andre. Kornet på terrasseflisene er helt forskjellig for hver flis. Terrassefliser brukes også ofte med terrakotta-look. Men det finnes også terrasseplater som er laget av tre. Sandsteinfliser er like populære og passer perfekt til et hus laget av sandstein.

Terrasser og hagepaneler

Uteplass og hageheller med trelook


Hva bør du være oppmerksom på når du velger terrassefliser?

Terrassefliser finnes i ulike kvaliteter. Ved kjøp er det derfor svært viktig at du ser veldig nøye på terrasseflisene. Typene under flisene er heller ikke alltid like. Så hvis du vil ha glede av terrasseflisene i lang tid, er det viktig at du kjøper en av anstendig kvalitet. Et annet poeng er nødvendig når du velger terrassefliser - spenst. Hvis du vil at flisene skal tåle vekten av en bil, så må du sørge for at terrasseflisene er av meget høy kvalitet. Når det gjelder flislegging kreves det også skikkelige forarbeid slik at det ikke oppstår tomrom under terrasseflisene. For hulrom mellom flisene og terrasseplatene er en garanti for at terrasseplatene snart viser sprekker og skader. Resultatet ville blitt at du måtte flislegge terrasseplatene på nytt.

Former og farger på terrasseplater og fliser

Er du interessert i å flislegge eller ha flislagte terrassefliser i mønsterlook, så finnes det også et bredt utvalg av terrassefliser. På den annen side er flislegging av disse terrasseflisene en mer kompleks jobb. Ved kombinasjon av terrasseflisene må det utvises stor forsiktighet for å sikre at det ikke er minimale avvik i mønstrene. Utseendet på terrasseflisene fremstår raskt som ujevnt. Hvis du er usikker på flislegging av terrasseplater, søk alltid råd fra en profesjonell. Det er lurt å først prøvefliser terrasseflisene på et lite iøynefallende sted. Skal terrasseflisene holdes enkle utseendemessig er ikke flislegging noen stor sak. Som allerede nevnt er det litt vanskeligere å flislegge terrasseplater i naturstein. Terrasseplatene av naturstein har som regel et åremønster, som også skal være jevnt. Det er også moderne å kombinere terrasseflisene med andre terrassefliser. Pass imidlertid på at det er et jevnt mønster og at de ulike terrasseflisene er laget av samme materiale. Unngå imidlertid å montere for mange forskjellige terrassefliser, da utseendet da kan virke litt kaotisk.  

Terrasser og hagepaneler

Uteplass og hagefliser


Glatte eller ujevne terrassefliser

Du bør også vurdere å rense terrassefliser når du kjøper terrassefliser. Har flisene en glatt overflate, kan terrasseflisene selvsagt rengjøres lettere. Ujevne terrasseplater laget av naturstein krever spesiell rengjøring. Vær forsiktig når du bruker høytrykkspyler ved rengjøring av terrassefliser. Det kan være at fugemassen løsner og terrasseflisene løsner. Resultatet ville blitt at du måtte flislegge terrasseplatene på nytt. Et annet punkt som er viktig ved valg av terrassefliser er vinteren. Hvis du ønsker å bruke terrassen om vinteren, husk at temperaturene kan føre til at terrassehellene blir glatte. Skal du flislegge en sti med terrassefliser, bør det også tas hensyn til dette for å minimere risikoen for ulykker. Det dannes mindre glatthet på grove terrasseheller enn på terrasseheller som har en glatt overflate.

Jo flere terrassefliser, jo billigere er tilbudet

Tenk fremover når du kjøper terrassefliser. Er du bare i ferd med å velge terrasseflisene til terrassen, bør du også vurdere om terrasseflisene også egner seg til flislegging av stiene eller garasjen. Med et høyere antall terrasseheller blir prisen billigere og du trenger ikke lenger kjøpe terrassehellene senere. Planlegg derfor på forhånd i hvilke områder du ønsker å flislegge terrasseflisene. En annen fordel med å kjøpe et større kvantum terrassefliser er at du får et enhetlig bilde. Så snart terrassen, stien eller garasjen er utstyrt med de samme flisene, dukker det opp et fantastisk helhetsbilde. For et slikt prosjekt, forhandle en god rabatt på terrasseflisene med forhandleren. Dette betyr at du kan spare enda mer når du kjøper terrassefliser.

Hva skjer med de resterende terrasseflisene?

Har du kjøpt for mange terrassefliser og du ikke kan flislegge alle, kan terrasseflisene fortsatt brukes til andre formål. Terrasseplatene kan brytes opp med hammer og brukes som border for bed. Terrasseplater av naturstein kan også brukes meget godt i blomsterkasser for å unngå vannfylling. Det anbefales også å rive de resterende terrassefliser og blande dem med jorda. Dette anbefales imidlertid kun dersom terrasseplatene er laget av naturstein. Det er ingen grenser for fantasien når det gjelder å bruke de resterende flisene.

Slik legges de forskjellige flisene

Allerede under det forberedende arbeidet viser det seg at fliser laget av naturstein eller fliser av betong bruker forskjellige prosedyrer. Nedenfor har vi forklart de to teknikkene for å legge flisene mer detaljert.

ratgeber-fliesenarten-terrassen-platten-05.jpg


Betongfliser:

Betongfliser har robuste, langvarige og rimelige egenskaper. Det er nesten ingen grenser for variasjonen når du velger betongfliser. Betongfliser er også et populært materiale på grunn av overflatestrukturen. Betongfliser krever en stabil og vanngjennomtrengelig overflate. Ved hjelp av trestaker og en snor kan området hvor flisene senere skal legges enkelt avgrenses. Det er tilrådelig å grave ut jorden til rundt 30 cm. Du bør være oppmerksom på en liten helling bort fra huset. Dette er viktig for at regnet ikke skal bli liggende på flisene, men lett kan renne av. En liten gradient blir vanligvis ikke engang lagt merke til. Nå er rikelig med grus og grus fordelt over området. Også her anbefales det å velge en høyde på rundt 30 til 40cm. Det er fornuftig å spre et 5 til 8 cm tykt lag med grus eller sand på dette området. Hele området er ennå ikke komprimert. Denne prosessen kommer først inn senere. Har du nå en glatt overflate foran deg, kan du begynne å legge flisene. Betongflisene er veldig enkle å legge. Etter at du har lagt terrassehellene jevnt, som du kan bestemme med vater, følger nå komprimeringen. Flisoverflaten komprimeres nå ved hjelp av en vibrasjonsplate. Sand legges deretter til flisene for å sikre at det er nok fugemasse mellom flisene. Etter at du har feid sanden mellom flisene, kan du nå vanne hele området godt. Så snart områdene mellom flisene, det vil si fugene og underlaget, har tørket, kan det hende du må fylle fugene med sand igjen. Igjen, sveip sanden mellom flisene slik at fugene er helt fylt. Du må nå vanne flisene eller området godt en gang til - etter at alt er tørt igjen, kan du nå tråkke på flisene og terrassen er tilgjengelig.

Terrasser og hagepaneler

Uteplass og hagefliser


Naturstein fliser
I motsetning til betongfliser må terrassefliser i naturstein plasseres på et solid underlag. Fliser laget av naturstein har en miljøvennlig funksjon, er utprøvd og ideell for langtidsbruk. Stier, trapper og til og med vegger kan pyntes med natursteinfliser. Flisene passer også bedre inn i helhetsbildet. Å legge natursteinsfliser er imidlertid litt av et spill med tålmodighet. Betongfliser er vanligvis tilgjengelig i en standardstørrelse. Terrasseplater av naturstein har ulike dimensjoner og må som regel brytes først. Du må derfor velge natursteinsflisene stykke for stykke og legge dem direkte i denne valgte rekkefølgen. Før du begynner å legge flisene trenger du imidlertid et betongfundament. Jorda graves ut litt, 30 cm er helt tilstrekkelig. Deretter komprimeres jorda og forskaling med treplater monteres. Vær oppmerksom på skråningen som skal være borte fra huset. Legg nå et lag med grus ca. 3 cm bredt til området. Et stålarmeringsnett gir ekstra stabilitet. Fyll nå området med betong. Det bør lages et lag med ca. 15 cm tykt betong. Etter at betongen har herdet i ca. 7 dager, belegges den med en tetningsmasse. Først nå kan du begynne å legge natursteinsflisene.

For å legge flisene trenger du mørtel som er spesielt utviklet for legging av natursteinsfliser.

Vær oppmerksom på at mørtelen kun kan brukes i rundt to timer. Bland derfor bare så mye mørtel som nødvendig. Sett nå inn natursteinsflisene ved å påføre litt mørtel på flisene. På denne måten unngår du hulrom under flisene. Flisene slås forsiktig med en gummihammer slik at luften under er helt fjernet. Overflaten kontrolleres gang på gang med vater. Mørtel som siver ut av flisene bør fjernes umiddelbart. Etter at området er ferdig lagt, rengjør du flisene med vann og en svamp. Etter bare én dag med tørketid kan du gå på terrassen.